Kaivopuiston hammaslääkärit

Tärkeintä on hymy

BLOGI

Lisää valkaisua; naaG

[Published Dec 13rd, 2016 @ 16:12]

Suosittu YouTube-tähti naaG vierailee Kaivopuiston Hammaslääkäriasemalla valkaisussa, katso video.

Viivi K. valkaisussa

[Published Oct 23rd, 2016 @ 14:52]

Minäkö keski-ikäinen -blogista ja Tädit tubettaa -Youtube-kanavalta tuttu Tiia kävi Kaivopuiston hammaslääkäriasemalla YOTUEL-ammattilaisvalkaisussa. Katso video täällä.

Terveisiä Madridista!

Kaivopuiston hammaslääkärit osana #IloveYotuel -työpajaa ja valkaisuklinikkaa, bloggaajaryhmän kanssa. Katso tunnelmat videolta!

Myös Yotuel Finlandin Facebookista löytyy klippiä valkaisusta, by Reetta Suokas.

 

Asiantuntijan sana ikenistä

Hammaslääkäri Reetta Suokas ja parodontologi Tyti Laakso keskustelevat ikenien merkityksestä ja iensairauksista, joista kärsii jopa 70% väestöstä.

Kaivopuiston hammaslääkärit YLE:llä

Ote taannoisesta tv-ohjelmasta:

Hymy uusiksi

[Published Sep 6th, 2016 @ 20:36]

Fitness-urheilija ja suosittu bloggaaja sekä tv-kasvo Eevi Teittinen kertoo kokemuksistaan purennan ja Kaivopuiston hammaslääkärien kanssa:

http://minifitness.fitfashion.fi/2016/09/05/hymy-uusiksi/

Hammasimplantit

[Published Aug 22st, 2016 @ 20:36]

Kuinka implantit toimivat? Hammaslääkäri Reetta Suokas ja suu- ja leukakirurgi Miia Ehrnrooth kertovat.

 

Suun limakalvot – mitä kannattaa tietää

[Published Aug 22st, 2016 @ 14:08]

Hammaslääkäri Reetta Suokas ja suu- ja leukakirurgi Miia Ehrnrooth keskustelevat suun limakalvoista, niiden sairauksista ja varhaisen havaitsemisen tärkeydestä.

Viisaudenhampaat ja niiden poistaminen

[Published Aug 21st, 2016 @ 19:55]

Kaivopuiston hammaslääkäriaseman hammaslääkäri Reetta Suokas ja suu- ja leukakirurgi Miia Ehrnrooth keskustelevat viisaudenhampaista ja niiden poistamisesta.

Esteettinen hammashoito

[Published Jan 5, 2016 @ 18:12]

Hammaslääkäri Reetta Suokas kertoo, mistä nykyaikaisessa esteettisessä hammashoidossa on kysymys ja millä keinoin voit korjauttaa erilaiset esteettiset ongelmat hampaissasi.

Hampaiden kotihoito – kolme vinkkiä

[Published Oct 12, 2015 @ 13:34]

Reetta Suokas antaa kolme tärkeää vinkkiä, kuinka pitää huolta omasta hammasterveydestä ja olemuksesta.

 

Vappuhampaat

[Published Apr 29, 2015 @ 12:43]

Vastavalmistuneena hammaslääkärinä innostuin Cerinate-laminaateista, joita asennettiin etuhampaisiin esteettisistä syistä.  Kollegani yliopistolla yritti palauttaa minut maan pinnalle tokaisemalla, että mitä lie vappuhampaita laminaatit ovat.  80-luvun lopulla hyvään hammashoitoon Suomessa riitti, että  nakin sai puraistua  hampaillaan poikki.  Hampaiden funktio, purenta, on edelleenkin tärkeämpi tekijä onnistuneessa hammashoidossa, mutta myös esteettiset vaatimukset voidaan täyttää niin, että hymystä voi  nauttia hauskassa vappuseurassa ja aina kun on nauramisen aihetta.

Keraamiset laminaatit ovat ohuita osakruunuja, jotka peittävät hampaan ulkopinnan ja kärjen.  Niitä tehdään, kun halutaan korjata pieniä asentovirheitä, elvyttää kuluneita hampaan kärkiä, kuntouttaa laajasti paikattuja hampaita, joissa muovi ei kestä tai korjata yksittäisen tumman, esimerkiksi juurihoidetun, hampaan väri muuhun hammasriviin sopivaksi.  Laminaatteja on tehty  30 vuoden ajan, ja niiden ennuste on hyvä: tutkimusten mukaan onnistumisprosentti on yli 90% jopa 20 vuoden seurantatutkimuksissa.  Tietenkin jos narskuttelee hampaitaan öisin, niin silloin ei kestä sen paremmin omat kuin ostetutkaan hampaat.  Silloin tarvitaan yökisko suojaamaan hampaita tai keraamisia laminaatteja kulumiselta tai lohkeamilta.

Onnistunut laminaattihoito on sellaista, mitä ystävät eivät huomaa.  Potilaat ovat kertoneet, että joskus joku tuttu on saattanut kysyä, että oletko valkaissut hampaasi. Hammasvalkaisulla ei saada aina haluttua lopputulosta, jos alkutilanteena on vaikkapa hyvin läpikuultavat ja moniväriset hampaat. Monissa ammateissa hymy ei saa hyytyä. Tarkkanäköinen voi huomata muutoksia tämän vuoden Oscar-voittajan Julianne Mooren hymyssä, voit arvata onko kyseessä elegantit laminaatit.

Näitä elegantteja laminaatteja kulkee kaupungilla paljon.  Yksi potilaani, joka työskentelee pankissa, sanoi että laminaattihoito oli paras investointi, minkä hän on tehnyt. Totta, laminaatit ovat pitkäikäisiä, kudostasäästäviä ja erittäin luonnollisen kauniita.

Laminaattien esi-isä oli filmitähtien käyttämät irtolaminaatit, joita he käyttivät kuvauksien ajan omien hampaidensa päällä proteesiliimalla kiinnitettyinä. Tänään ne olisivat tosiaan hassuja vappuhampaita, mutta 1930-luvulla parasta millä näyttelijä saattoi kohentaa hampaidensa ulkonäköä filmausten ajaksi. Tiesitkö, että Clint Eastwood sai aikoinaan potkut studioltaan uransa alkuvaiheessa. Yksi syy oli keltaiset hiirenhampaat.  Hampaat korjattiin ja muitakin avuja on tarvittu, että ura on ollut upea ja pitkä.  Hammaslääkärin mielestä tietenkin hyvät hampaat ovat kaiken alku ja juuri.

Tämäkin vappu menee hampaita kalistellessa, mutta pääasia on, että on mitä kalistella.  Hauskaa vappua!


 

Harjausvilkkaus

[Published Apr 23, 2015 @ 12:43]

Viikko on mennyt vaalitulosta ihmetellessä potilaiden kanssa ja onhan se paljon mielenkiintoisempi puheenaihe kuin sää.  Harvoin asiakkaat ovat vihaisia sään takia, niin että se näkyisi naamasta. Näin kävi tällä viikolla: ihmettelin mistä potilaani oli tuohtunut kun hain hänet odotushuoneesta, että olimmeko jotenkin pahoittaneet hänen mielensä.  Syy oli vaalituloksessa, joka ei ollut hänen mieleensä.

Äänestysvilkkaus kansanedustajavaaleissa oli 70,1% eli sama kuin kaksi kertaa päivässä hampaansa harjaavien suomalaisten naisten määrä. Onko se paljon vai vähän ja onko sillä väliä?

Hammaslääkärinä en pysty ottamaan kantaa kuin hammasharjaus-vilkkauteen, ja se on vähän, olemmehan sivistyneessä Suomessa, Länsi-Euroopassa. Miesten suhteen luku on vielä surkeampi: miehistä vain 45% harjaa hampaansa aamuin ja illoin. Suomi on saatava nousuun hampaiden hoidon suhteen.

kotisivut 085 copyHammas- ja ientulehdukset voivat altistaa sydäntaudeille ja muistisairauksille, kuka niitä haluaa saada itselleen?  On arvioitu, että jopa 74%:lla suomalaisista on ientulehdusta suussaan.  Jos hampaat puhdistetaan hyvin, ientulehdusta ei synny.  Helppoa kuin heinänteko, sanoisi  kepulainen kollega.

Miehet rakastavat koneita, mitä isompia sen parempia.  Pitäisikö sähköhammasharjasta tehdä machomalli jolla voisi pullistella kavereille? Sähköhammasharjojen weber?  Sähköhammasharjalla saa nimittäin helposti plakin pois hampaiden pinnoilta ja kun ei ole plakkia, ei ole ientulehdusta.

Entäpä niille 24%:lle nukkuvien puolueeseen kuuluvalle naiselle, jotka eivät harjaa hampaitaan riittävästi?  Komea personal dental trainer kouluttamaan hampaiden harjausta työpaikoille tai jopa kotiin?  Ainakin parin kampaajakäynnin tai kauniin käsilaukun säästää helposti hammashoitokuluissa, jos hoitaa itse hampaidensa kotihoidon kunnolla, eli noin viisi minuuttia päivässä.  Ja jos  on kunnallisen hoidon piirissä, valtion velkaantuminen vähenee, mikä pitäisi kiinnostaa meitä kaikkia.

Vappu on jo ensi viikolla, suu kannattaa puunata juhlakuntoon kevään iloista juhlaa varten. Suuvesistäkään ei ole haittaa, kunhan niitä ei juo.


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s