Kaivopuiston hammaslääkärit

Tärkeintä on hymy

Valkaisut

Hampaiden valkaisu on yleisin esteettisen hammashoidon muoto. Tyytymättömyys hampaiden väriin on yleistä: eri tutkimusten mukaan 17,9-52,6% ihmisistä haluaisi hampaidensa olevan vaaleammat. Yhdysvalloissa yli miljoona ihmistä valkaisee hampaansa vuosittain. Hyvin onnistuneen esteettisen hammashoidon lopputulos on harmonisen kaunis hymy.  Hymy, joka viestii terveistä ja hyvinhoidetuista hampaista.

Jos hampaiden väri häiritsee, kysy meiltä mikä on sinulle paras räätälöity esteettinen hammashoito.  Määrittelemme hammasvärisi fotospektrometrillä ja tutkimalla hampaittesi rakenteen ja restauraatiot, jotta voimme kertoa parhaan mahdollisen valkaisuhoidon juuri sinulle.

Hampaita värjäävät ulkoiset ja sisäiset tekijät. Ulkoiset värjäytymät saadaan puhdistettua hammaskiven poistolla ja puhdistustahnoilla ja niitä voidaan välttää hyvällä kotihoidolla.  Hygienistimme ja hammashoitajamme on hammaspuhdistuksen personal trainereitä: he opastavat kädestä pitäen, miten pidät hampaasi puhtaina. Sisäisten tekijöiden tummentamiin hampaisiin auttaa hammasvalkaisu.  Hammasvalkaisu on kemialliseen reaktioon, hapettumiseen perustuva reaktio, jonka lopputuloksena hammas näyttää vaaleammalta.  Ikä tummentaa yleensä hampaita kulumisen ja hampaaseen syntyvien mikrohalkeamien myötä: hampaasta tulee läpäisevämpi ja alttiimpi värjäytymään.  Joskus hampaat voivat olla perinnöllisistä syistä tummemmat kuin toisilla.

Suun hoidon ammattilaisten suorittamana ja valvomana hampaiden valkaisu on turvallista.  Hampaita voidaan valkaista vastaanotolla tai kotona. Vastaanottovalkaisu on nopeampaa, kontrolloidumpaa ja ikävä kyllä myös kalliimpaa.  Vastaanottovalkaisussa ei esiinny kurkunpään ja limakalvojen ärsytystä eikä paikkojen kulumista synny.  Kotivalkaisussa käytetään miedompia valkaisuaineita, mistä johtuen hoitoajat ovat pidempiä. Kotivalkaisu sopii erityisesti, jos hampaat ovat paikkaamattomat eikä ienvetäymiä ole.

On tärkeää, että voi hymyillä vapautuneesti eikä tarvitse peitellä hampaitaan valokuvia otettaessa.  Kerromme mielellämme lisää hammasvalkaisusta. Vastaanotollamme on käytössä geeli-, laser- ja UV-aktivoidut valkaisuhoidot ja tarvittaessa valmistamme kotivalkaisukiskot ja opastamme turvalliseen kotivalkaisuun.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s